SAMTALEFORLØB TIL UNGE (14 - 18 ÅR)

Teenageårene er præget af store forandringer. Ikke kun for den unge. Familien mærker også forandringerne; nogle oplever det som et lille blæsevejr, mens andre oplever det som en stormfuld periode. Den unge lukker sig inde  - fysisk og mentalt; siger oftere NEJ end ja og I kan opleve konflikter i aldrig har haft før. Den unge er ved at frisætte sig selv - og definere sig selv som individ. Det er, som det skal være; men det betyder ikke, at det er nogen nem opgave den unge er på. Som forældre kan vi se at den unge behøver hjælp, men vi er sjældent den unges første valg. 


Når man er ung bøvler man naturligt med sig selv og sin identitet; hvem er jeg, egentlig? Det kan være svært at finde retning - for hvad skal man vælge og hvad skal man egentlig stille op med sig selv og sit liv? Nogle unge mennesker har rigtig svært ved at mærke, hvad de selv godt kunne tænke sig. De måler sig med deres kammerater - og har en grundfølelse af at være usikre på sig selv og deres eget ønske til en retning som f.eks. uddannelsesvalg.

Der er stigende krav og forventninger til de unge. Presset kan komme fra skolen, samfundet, kammeraterne eller familien. Det er nemt at føle sig forkert og anerledes. Ikke at føle sig dygtig nok, føle sig presset af at skulle præstere - både i skolen og i fritiden.

Det er min erfaring, at rigtig mange unge mennesker har glæde af at have en anden voksen at tale med - som hverken er en forældre eller en lærer. En voksen de så at sige ikke skal frisætte sig selv fra; en voksen “uden en løftet pegefinger” som en ung kaldte det. Det at få rum og mulighed for at tale om det der fylder kan i sig være den ventil, der får det hele til at føles lidt lettere. 

Jeg tilbyder samtaleforløb til unge mellem 14 - 18 år, hvor der er mulighed for at tale om det, der fylder. 

 
Pige i terapi